De projectontwikkelaar van de site Cash & Fresh aan het Laar diende een nieuw project in. Het openbaar onderzoek voor een stedenbouwkundige vergunning loopt van 18 november tot en met 17 december. Het vorige project kreeg van het gemeentebestuur geen vergunning. Na verschillende procedures nam de Deputatie van de provincie Antwerpen de uiteindelijke negatieve beslissing.

Het nieuw ingediende project verschilt qua concept amper van het vorige. Zo telt het project in totaal 26 appartementen, verspreid over twee bouwlagen en een hellend dak. De projectontwikkelaar stelt wel dat hij met een aantal aanpassingen tegemoetkomt aan de opmerkingen van de Deputatie. Zo wordt een betonnen passerelle vervangen door een lichtere constructie, komt er op het binnenplein meer groenvoorziening en voorziet de architect meer fietsenstalling en grotere containerruimtes voor de bewoners.

Nog geen inhoudelijk standpunt

Vooraleer een inhoudelijk oordeel te vellen over deze nieuwe plannen, moet het gemeentebestuur de resultaten van het openbaar onderzoek afwachten. Dit loopt van  maandag 18 november tot en met 17 december 2013. Elke geïnteresseerde krijgt de kans om de plannen in te kijken op de dienst ruimtelijke ordening. Tijdens deze periode kunnen ook gemotiveerde bezwaarschriften worden ingediend. Dit kan ofwel persoonlijk tegen afgiftebewijs of aangetekend naar het College van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.